Barnens Livräddningsskola är en kunskapsbank.

Barn drunknar fast de kan simma.

Simkunnighet är ingen garanti för att klara sig i alla situationer. Det saknas kunskap. Alltför få barn vet vad de ska göra i en nödsituation i vattnet, på isen eller i båten. Barnens Livräddningsskola tillkom 1993 på initiativ av Svenska Livräddningssällskapet. Syftet är att sprida vattenkunskap och vattensäkerhet genom skolorna. Uppdraget för Barnens Livräddningsskola är att sprida kunskap som kan rädda fler barns liv.

Kunskap räddar liv.

Barnens Livräddningsskola är en kunskapsbank på webben för lärare och simlärare. Här finns lektioner, tips och pedagogiska knep som du och andra har skickat till oss. Alla lektioner som publiceras här är godkända och har granskats av erfarna livräddare och simlärare.

För lärare och simlärare.
Och öppen för alla.

Barnens Livräddningsskola är främst till för lärare och simlärare. Men du som är föreningsledare och förälder kan också har stor nytta av den. Barnens Livräddningsskola är gratis att använda och öppen för alla.

Rädda liv. Gör lektioner!

Olika metoder passar olika barn. Därför behöver vi många olika lektioner. Så dela med dig av dina kunskaper och sätt igång och skapa dina egna lektioner. Du behöver inte vara helt säker på allt är korrekt när du skickar lektionen till oss. Våra erfarna livräddare och simlärare granskar allt som skickas in. Du kan också utnyttja möjligheten att få feedback på dina lektioner och diskutera dina funderingar med oss och andra lärare.

Dela med dig av kunskap som kan rädda liv.

Kunskap överallt, närsomhelst.

Nu är det enklare än någonsin att få livräddande kunskap. Barnens Livräddningsskola är anpassad för både dator, surfplatta och smartphone. Alla lektioner går att ladda ner och spara. Dina favortilistor kan du skapa varsomhelst. Och har du internetuppkoppling (som man ofta har i en simhall) kommer du åt allt material online.

Så får kunskapen ben att vandra.

1. Skapa och Skicka

Skriv texten till lektionen, klistra in den och bifoga URL:en till eventuella bilder och filmer. Sedan klickar du på Ladda Upp så skickas lektionen till oss.

2. Redaktion granskar

Nu bedöms din lektion av vår redaktion. Om redaktionen anser att allt stämmer och läggs den in på sajten omgående. Behöver lektionen justeras får du tillbaka förslag på lämpliga förändringar.

3. Klar att ladda ner!

Så snart dina lektioner blivit godkända av redaktionen läggs den upp på sajten och andra lärare kan ladda ner och använda din lektion.

4. Skapa fler lektioner

Oavsett status på din uppladdade lektioner kan du när som helst skapa ytterligare lektioner. Fler lektioner räddar fler liv.

Samarbetspartners

Strålsäkerhetsmyndigheten arbetar för att skydda människor och miljö från oönskade effekter av strålning, nu och i framtiden. Myndigheten ställer krav på den som bedriver verksamhet med strålning och ger råd. Kraven och råden vilar på vetenskaplig grund. Strålsäkerhetsmyndigheten finansierar dessutom forskning.

Besök Strålsäkerhetsmyndigheten

Sjösäkerhetsrådet har som syfte är att genom förebyggande information och kunskapsöverföring verka för ett minskat antal olyckor och dödsfall i samband med båtliv. Sjösäkerhetsrådet är ett samarbetsorgan mellan myndigheter som sysslar med sjösäkerhet, fritids- och försäkringsbranschen samt fritidsbåtslivets och sportdykningens organisationer. Ledamöter är bland annat Transportstyrelsen, Kustbevakningen, Rikspolisstyrelsen, Sjöpolisen Göteborg och Stockholm, Försvarsmakten och Båtbranschens Riksförbund.

Besök Sjösäkerhetsrådet

Transportstyrelsen arbetar för att uppnå god tillgänglighet, hög kvalitet, säkra och miljöanpassade transporter inom järnväg, luftfart, sjöfart och väg. De tar fram regler, ger tillstånd och följer upp hur de efterlevs.

Besök Transportstyrelsen