Du har nog sett våra arbetshäften.

Vi ger kunskap till Sveriges elever.

Genom åren har Barnens Livräddningsskola har gett drygt 1,3 miljoner barn och föräldrar kunskap om hur de undviker svårigheter och risksituationer i och vid vatten och hur man på bästa sätt hjälper andra. Varje år distribuerar vi över 50 000 elevhäften till eleverna i årskurserna ett till tre i Sveriges skolor.

Kunskap räddar liv.

Barnens Livräddningsskola är en kunskapsbank på webben för lärare och simlärare. Här finns lektioner, tips och pedagogiska knep som du och andra har skickat till oss. Alla lektioner som publiceras här är godkända och har granskats av erfarna livräddare och simlärare.

Vill du beställa arbetshäften att använda till din undervisning?

Arbetshäftenas historia.

Våra arbetshäften är troligen en av Sveriges mest välbekanta trycksaker eftersom de delats ut till alla skolbarn i under så många år. Det äldsta materialet var de tre häftena badvett, båtvett och isvett.

2011 ersattes våra tre häften av ett arbetshäfte som hette ”Barnens Livräddningsskola” som vänder sig till alla barn i årskurs 1-3. Detta arbetshäfte finns fortfarande att beställa men får nu sällskap av den här webbaserade kunskapsbanken som ger ännu fler människor tillgång till livräddande kunskap.

Lärarhandledning

Du som jobbar som lärare kan säkert vara intresserad av vår lärarhandledning. Med den får du hjälp att välja rätt pedagogik och verktyg för att motivera eleverna i just din klass. Lärarhandledningen hämtar du som en pdf här och skriver ut själv.

Vill du ladda ner Loppan som hör till arbetshäftet? Klicka här!